Categories

IsoLation

Jolle is met zijn 16 jaar en 1,95 meter lang een gezonde Hollandse jongen. Een jaar lang leeft hij met zijn familie in sociale zelf-isolatie in deze Covid19 pandemie, om de kwetsbare gezondheid van zijn familie te beschermen.

Februari 2020

De eerste coronamelding in Nederland. Jolle zijn broer en één van zijn moeders hebben een vrij zeldzame systeemziekte. Het is voor het hele gezin meteen duidelijk. Covid-19 is een serieuze bedreiging voor hen. Sinds die tijd leven ze in als gezin zoveel mogelijk in sociale isolatie. Jolle ook.

Februari 2021

Een jaar later. Deze sociale isolatie eist zijn tol. Zijn oudere broer, 19 jaar, worstelt er ook mee. Toch zit er niks anders op voor Jolle en zijn familie om geduldig te blijven. Elke dag is bijna hetzelfde. Toch pakt hij elke dag de draad weer op. En verder is het wachten …en wachten…en wachten.

Door de intieme band met Jolle, mijn zoon, kan ik (wij samen!) een kijkje geven in zijn wereld. Hij zal zeker niet de enige in Nederland zijn. Daarom is het fijn om dit te kunnen delen.

Van deze fotoserie wordt een publicatie gemaakt. Het is in concept te zien (klik op:): publicatie